Uw auto inruilen op een E-bike? Geen probleem voor Bebike!

Als je voor bepaalde ritten de auto laat staan en kiest voor een E-bike, kan dat al een enorme impact hebben op je welzijn, je portemonnee en het milieu.
E-bike of auto: het lijkt misschien een ingrijpende beslissing, maar dat is het niet. Veel gezinnen hebben 2 auto’s, waarvan 1 meestal voor de korte ritten gebruikt wordt. Zou je voor de kortere ritten de fiets kiezen in plaats van je auto, dat is al genoeg om een groot verschil te maken.

Twee op de drie autoritten zijn korter dan 8 kilometer. Dat is een fietstochtje van twintig minuten. Tegen de tijd dat je je auto hebt geparkeerd en naar de plek van bestemming bent gewandeld, blijft er weinig tijdwinst over. Sterker nog: in veel overvolle steden leg je een ritje over zo’n afstand sneller af op de fiets!

 

Kies de juiste E-bike voor jouw behoeften
Waarvoor gebruik je je auto het meest? Kies een fiets die geschikt is voor dat doel. Als het puur gaat om zelf van A naar B te komen, is de keuze aan elektrische stadsfietsen vrijwel onbeperkt. Als je passagiers wilt meenemen, bijvoorbeeld om je kinderen naar school te brengen, of flink wat boodschappen moet kunnen vervoeren, dan zit je goed mee een E-bakfiets. Een E-bakfiets biedt voldoende ruimte om zelfs grote ladingen te vervoeren en heeft gemotoriseerde trapondersteuning om gemakkelijk rond te rijden met al dat gewicht. Daarmee kan hij hetzelfde werk verzetten als een kleine gezinsauto.

 

Maak van je woon-werkrit een fluitje van een cent met een E-bike
Een E-bike is een ideaal vervoersmiddel en perfect geschikt voor dagelijks woon-werkverkeer. Als je werkt in de stad waar je woont, is dit de rit waarvoor je de auto het makkelijkst kunt laten staan. Met een E-bike ben je gewoonlijk net zo snel als de rest van het stadsverkeer en omdat de motor een deel van het werk voor je opknapt, kom je niet nat van het zweet aan op je werk!

Aangezien fietsen met een E-bike veel gemakkelijker is, kun je probleemloos twee keer per dag dat korte ritje aan zonder aan het eind van de week doodop te zijn. Van en naar je werk fietsen zou zelfs wel eens je favoriete moment van de dag kunnen worden – het is in elk geval een stuk leuker dan vastzitten in de file.

 

Pluk de vruchten van een betere conditie
Hoe meer je fietst, hoe fitter je wordt. Omdat E-bikes je het fietsen gemakkelijk maken en ze een praktisch alternatief zijn voor korte ritten met de auto, kun je meer beweging in je dagelijks leven inpassen zonder je routines te veranderen. Als je alleen al een dagelijkse autorit van 8 kilometer zou inruilen voor een tocht op je E-bike, dan komt dit overeen met ruim twee uur beweging per week. Dit is al meer dan wat van overheidswege wordt aanbevolen.

Door op de fiets naar je werk te gaan, voldoe je aan de aanbeveling om elke dag lichamelijk actief te zijn en pluk je de vruchten van een betere geestelijke gezondheid door buiten te zijn en contact te maken met de wereld om je heen. E-biken is leuk! Het is trainen zonder dat het als trainen voelt. Misschien wordt het tijd om je sportschoolabonnement op te zeggen?

 

Profiteer van de financiële voordelen van E-biken
Het kopen van een E-bike is in eerste instantie een flinke investering, maar daarna bespaar je geld. Een manier om de aanschaf kosten te verlagen, is door gebruik te maken van een aankoopregeling via je werkgever. Dankzij de nieuwe hogere bijdrage zou je zelfs een E-bakfiets kunnen aanschaffen. Als je zelfstandig ondernemer bent, kan een E-bike worden aangemerkt als bedrijfsvoertuig. En als je je E-bike voor zakelijke doeleinden gebruikt, kun je een kilometervergoeding declareren, net zoals je dat voor je eigen auto zou doen.

Als je kijkt naar de kosten van woon-werkritten op een E-bike vergeleken met andere vervoersmiddelen, dan blijkt dat je dagelijks geld bespaart. Na de initiële investering zijn de lopende onderhoudskosten aanzienlijk lager dan wanneer je elke dag een auto gebruikt, zeker als je rekening houdt met dure parkeervergunningen en de alsmaar stijgende brandstofkosten.

 

Auto inruilen op een of meerder E-bikes
Hebben we je interesse gewekt en kies je voor een E-bike en wil je de auto laten staan dan is het bij Bebike mogelijk om jouw auto in te ruilen. Over de mogelijkheden gaan we graag in gesprek voor een persoonlijk advies. Het inruilen van een motor of caravan is ook bespreekbaar.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Vul het formulier onder aan de pagina in en wij komen zo spoedig mogelijk bij je terug met een voorstel. 

 Team Bebike

Hulp nodig?

Bekijk onze veel gestelde vragen pagina

Auto inruilen e-bike

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    De fysieke taxatie van uw auto vindt op onze locatie in Eck en Wiel(Vereist)